Szent Egyed Közösség (Sant'Egidio Community)
Alkalmak gyakorisága
hetente többször
Korcsoport
vegyes
Csatlakozási lehetőség módja
Folyamatos csatlakozási lehetőség

Közösségvezető(k)
Menyhárt Gellért

Bemutatkozás

A Sant'Egidio (Szent Egyed) Közösség 1968-ban alakult Rómában. Közösségünk a mindennapi munka és családi élet mellett segítenek a perifériákon rászoruló, beteg, szenvedő embereken, és együtt imádkoznak, erőt és reménységet merítve Jézus példájából és tanításából. A világ különböző pontjain a Szent Egyed közösségek hátrányos helyzetű gyerekeket, időseket, fogyatékosokat, hajléktalanokat, nehéz sorsú cigány közösségeket segítenek, börtönben élő rabokat és betegeket látogatnak.

A hajléktalanok számára több városban is működtetnek ingyen konyhát, szociális központot. Hazánkban négy helyszínen tevékenykednek: Budapest (Gát u.) mellett Pécsett, Győrött és Monoron. Ételt osztanak a hajléktalanoknak, karácsonykor vendégségbe hívják őket. Minden év elején közös szentmisével emlékeznek meg azokról a hajléktalanokról, akik a megelőző évben vesztették életüket a városok utcáin. Hazánkban a mise a Scooter-mise elnevezést kapta egy tavaly elhunyt hajléktalan emlékére. Rendszeres imaalkalmaikon hitet tesznek a béke és a szolidaritás ügye mellett.

A Sant’Egidio közösség regionális és budapesti felelőse Szőke Péter.

Facebook: facebook.com/santegidiomagyar

Budapesti Szent Egyed Közösség (Gát u.) találkozói:

- szerdán és pénteken fél héttől imaest (zsoltárimádság, evangéliumi elmékedéssel) és azt követő vacsora a rászoruló testvéreinkkel,

- vasárnap 16 órától Szentmise a Gát utcai Kaniziusz Szent Péter Templomban.

Havi rendszerességgel ünnepi (vasárnapi) ebédre is hívjuk barátainkat. 

Szeretettel várunk mindenkit!

Érdekel!
Hasonló közösségek
megnézem
Katolikus Shalom Közösség

Katolikus Shalom Közösség
Budapest IX. kerület

korosztály: vegyes

Megnézem