USPACE.HU
Alkalmak gyakorisága
hetente
Korcsoport
tinédzser
Csatlakozási lehetőség módja
Folyamatos csatlakozási lehetőség

Közösségvezető(k)
Geriné Bajzak Eszter

Bemutatkozás

USPACE- Credo  

A Uspace.hu közösségének hitvallása  

 

  

Hisszük, hogy a világot Isten teremtette. Ő adja és ő tartja fenn az életünket. Örök életet kaptunk.  

Alapvető érték számunkra az emberi személy méltósága. Nem befolyásolunk csupán a keresztény értékrendet mutatjuk úgy, hogy az vonzó legyen, támaszt adhasson.   

Hisszük, hogy Isten szabad akarattal áldott meg minket, ezért nagyon fontos, hogy meg tudjuk különböztetni a jót a rossztól -az igazat a hamistól.  

Nem erőltetjük a véleményünket másokra. Krisztus igazságára támaszkodva formálunk véleményt. Krisztus szavait idézzük, ha szükséges, akkor valamelyik biblikus magyarázatával kiegészítve.  

Hisszük, hogy a teremtett világot Isten az emberekre bízta. Ezért a honlapunkon megjelenő információkat és tudományos tényeket megalapozott háttérrel, közérthetően fogalmazzuk meg. A cikkek írói felkészült és elkötelezett hívő szakértők, akik tudásuk legjavából igyekeznek az ifjúságot informálni.  

Hisszük, hogy Isten ma is szól hozzánk, és a mi nyelvünkön beszél. Ezért a honlap hangneme az a hang, amit a tizenévesek meghallanak és megértenek. Közérthető, fiatalos, közvetlen stílus. Helyes magyarsággal, világos mondatokkal adjuk át az információkat, véleményeket, gondolatokat. Kerüljük a túlzottan biblikus, egyháziasan hangzó kifejezéseket. Bonyolultabb témákról is egyszerűen, közérthetően írunk.  

Hisszük, hogy a magyar fiatalokhoz magyarul kell szólni. Igyekszünk az idegen kifejezéseket elkerülni. Ha mégis előfordulnak, szükség esetén megmagyarázzuk azokat. Igyekszünk választékos, irodalmi nyelvet használni, szeretnénk a magyarságunk minden további kincsét felhasználni arra, hogy a fiataljaink jól érezzék magunkat hazájukban, elégedettek és boldogok legyenek. Ezért igyekszünk a saját fotóinkat, videóinkat felhasználni, magyar hírességeket, sportolókat példaként állítani, magyar írókat, költőket, tudósokat idézni, programjainkban pedig azokat az eseményeket ajánlani, amelyek a magyar kultúrkör részei, hagyományainak ápolását vagy fiatal magyar művészek felkarolását, támogatását szolgálják.  

Alapelvünk az elfogadás, szeretet, irgalom, ítéletmentesség. Online tartalmaink ezért sokszínűek és transzparensek melyeken az egyház tanítása átsejlik, nem erőszakos hittérítéssel, hanem tiszta erkölcsi, Krisztusi utat mutatva.   

Kiemelt feladatunk a testi és lelki egészséggel kapcsolatos információk, üzenetek terjesztése, szemléletformálás. Küldetésünk nemcsak az egészséges fiatalokhoz szól, hanem azokhoz az egyénekhez és csoportokhoz, akik veszélyeztetett életformában élnek, illetve a velük kapcsolatban álló kortársakhoz és felnőttekhez.  

Érdekel!